ÜNİVERSİTE TANITIM GEZİLERİMİZ FAYDALI OLDU

Lise öğrencilerimizin ileride seçecekleri meslek ve üniversite seçimleri konularında bilinç, farkındalık ve bilgi düzeylerini arttırmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen “Ankara ve İstanbul Üniversiteleri Tanıtım Gezileri” bu yılda gerçekleştirildi.

10.sınıflarımız uçakla Ankara’ya gitti ve 4 günlük gezi boyunca sırasıyla;
TED Üniversitesi, Hacettepe Sıhhiye Kampüsü, Hacettepe Beytepe Kampüsü, Bilkent Üniversitesi, ODTÜ ve TOBB Üniversitesini gezdi. Grubumuz ayrıca planlı bir şekilde; Anıtkabir, ODTÜ Ulaşım Tarihi Müzesi, ODTÜ Açık Hava Sergisi, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi,  MTA Tabiat Tarihi Müzesi, Kale Bölgesinde Pirinç Han ve Anadolu Medeniyetleri Müzesini de ziyaret ederek gezinin tarihsel ve kültürel bölümünü keyifli bir şekilde tamamladı.

11.sınıflarımız da uçakla İstanbul’a giderek 4 gün boyunca; Okan Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İTÜ, Bilgi Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, KOÇ Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’ni gezdi.

Üniversitelerin hazırladığı sunumlarda; üniversitenin temel ilkeleri, vizyonu, burs, yurtdışı eğitim, staj, sosyal ve kültürel olanakları öğrencilerimize anlatılarak meraklı soruları cevaplandırıldı. Devamında görsel tanıtım amaçlı kampüs gezdirildi.

Gidilen üniversitelerde okuyan TED Antalya Koleji mezunlarının; gruplarımızı karşılayarak tanıtımlara katkıda bulunmaları ve kardeşleriyle sohbet etmeleri,  öğrencilerimizin üniversite seçimi konusundaki düşüncelerine çok faydalı oldu.