PARİS’TE PACMUN KONFERANSI’NA KATILDIK

JMUN takımımız, 50 farklı ülkeden toplam 750 öğrencinin eğitim gördüğü Paris şehrindeki “American School of Paris” tarafından düzenlenen “PACMUN Konferansı”na katıldı.

Konferansa katılanlar arasında Beyrut Amerikan Okulu, Varşova Amerikan Okulu, Lüksemburg Amerikan Okulu ve Türkiye’den SEV Üsküdar Amerikan Ortaokulu gibi 5 farklı ülkeden 150 öğrenci vardı. Temasının Jihadism  (Cihatçılık)  ve Refugees (Göçmenler) olan bu konferansta öğrencilerimiz, Amerika ve Fas delegasyonu olarak yer almasının yanında, iki öğrencimizin de co-chair (komite başkan yardımcısı) olarak yer alması bizleri ayrıca gururlandırdı.

Öğrencilerimizin JMUN takımı çalışmaları çerçevesinde geçen 3 yıl boyunca yurt içi konferans deneyimlerinin yanı sıra bu ilk yurt dışı konferansında okuyan, düşünen, araştıran, çözüm ve barış odaklı dünya insanları olarak yetiştiklerini ve TED kültürünü yansıttıklarını görmek çok keyifliydi.

TED’liler konferans harici zamanlarda Eiffel Kulesi, Louvre Müzesi, Opera Binası ve Ressamlar tepesi, Disneyland gibi Paris’in önemli yerlerini ziyaret etti. Paris’te yaşadıkları tüm bu deneyimler, öğrencilerimizin sosyal ve entelektüel birikimlerine büyük katkı sağladı.