CERN MASTERCLASS EĞİTİMİ ALDIK

11. sınıf öğrencilerimizden İpek Bozkurt, Mete Erdoğan, Mehmet Can Dursun, Bora Ulubeyli ve Arda Akçabüyük;  ODTÜ Fizik Bölümü tarafından Konya’da düzenlenen “CERN Masterclass” etkinliğine katıldı.

Avrupa’nın beş ülkesindeki lise öğrencileri ile online olarak aynı anda yapılan bu etkinliğe, Türkiye’den toplam 26 öğrenci katıldı. Konya Bilim Merkezinde gün boyu süren eğitimde katılımcılara; ODTÜ Fizik bölümü öğretim üyesi CERN Atlas & AMS deneylerinde görev yapan, aynı zamanda 2016 UNESCO Ulusal Genç Bilim Kadını ödülü sahibi olan Doç. Dr. Bilge Demirköz ve CERN ALİCE çalışmasıyla bilinen Dr. Ayben Karasu Uysal tarafından “Parçacık Fiziği ve Parçacık Detektörleri” ile ilgili bilgiler verildi. Sonrasında “ATLAS Deneyinin Verileri” bilgisayarlar yardımıyla analiz ederek sonuçları CERN Masterclass etkinliğine Avrupa’dan katılan diğer öğrencilerin verileriyle, yapılan canlı bağlantı ile karşılaştırıldı.

Eğitim ve etkinlikler sonunda öğrencilerimize, CERN ve ODTÜ onaylı uluslararası sertifikalar verildi.