“MAKER GÜNÜ” DÜZENLEDİK

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Zümresi, okulumuzda “Maker Day” etkinliği organize etti.

Maker hareketi, teknoloji ile “kendin yap” kültürünün birleşmesinden oluşan, dünyada hızla yayılan bir akımdır. Maker ruhunun temelinde rekabet yerine paylaşım, para yerine yetenek, yoğun ezber bilgi yerine deneyim vardır. Maker dediğimiz kişiler araştırmacı, yaratıcı, tasarımcı, çözüm odaklı, kâşif, global, sabırlı, hevesli, becerikli kişilerdir. Burada amaç, tüketimden üretime geçen bir nesil yetiştirmektir.

Denizbank A.Ş. ve Maker Çocuk iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, okulumuzda aynı anda iki grup halinde gerçekleştirildi. İlkokul grubunda 3. ve 4. sınıf “Zeka Oyunları ve Animasyon Kulübü” öğrencileriyle kodlama ve uygulama geliştirmeye yönelik atölye çalışmaları yapıldı. Ortaokul grubunda ise “Scratch ile Robot Programlama Kulübü” öğrencileriyle yapılan etkinlikte Arduino ile robot programlama atölyeleri yapıldı.

Kendin Yap (DIY), 3D Yazıcı Teknolojisi, STEM, Maker Hareketi, Nesnelerin İnterneti (IoT), İnsansız Hava Araçları (Drone), Yapay Zeka Çalışmaları, Kodlama-Programlama-Yazılım Sektörünün ulaştığı inanılmaz boyut gibi güncel birçok konu ele alındığında özellikle Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin müfredatının yenilikçi olması ve bu dersi alan öğrencilerin üretken yetiştirilmesi çok daha fazla önem taşımaktadır.

Okulumuz da 4. Sanayi devriminin nesillerini yetiştirecek bu çalışmaları, bilinçli bir şekilde sürdürmektedir.