TAMUN 17 BÖYLE GEÇTİ…

TED Antalya Koleji’nin düzenlediği TAMUN’17 Konferansı, 22 okuldan gelen
350 civarı öğrenci/delegenin katılımı ile Akra Barut Otel ve TED Antalya Koleji kampüsünde gerçekleştirildi.

MUN Konferansları Türkiye ve yurtdışında az sayıda okulun düzenlediği, Birleşmiş Milletlerin alt organizasyonu olarak da kabul edilen ve tüm katılımcıların İngilizce konuştuğu bir etkinliktir. Konferansa katılan öğrenciler; ku­ral­lar ge­re­ği tem­sil etme görevi verilen ül­kenin­ delegesi olarak silahsızlanma, susuzluk, kıtlık, nükleer enerji…vb. gibi küresel sorunları bu komitelerde dip­lo­ma­tik bakış açısıyla tartışarak, çözüm önerileri üretirler. Son gün oylanan bu çözüm önerileri genel kuruldan kabul gördüğü takdirde, Birleşmiş Milletlere genç beyinlerin önerisi olarak gönderilir.

TED Antalya Koleji’nin 2.sini düzenlediği TAMUN Konferansı; gençlerin küresel sorunlara yaklaşımını sağlamanın yanında, kişisel gelişimleri açısından önemli bir aktivite ve Antalya’nın tanıtımına da katkıda bulunan bir etkinlik olmuştur.