TED’LİLER “EXPO 2016 ALMAN BAHÇESİNDE”

İkinci yabancı dili Almanca olan ve 3-4.sınıfta okuyan öğrencilerimiz, Expo 2016’ya giderek Alman Bahçesini ziyaret etti.

Öğrencilerimizi karşılayan görevliler, bahçede sergilenen yenilenebilir ve sürdürülebilir maddeler hakkında bilgiler vererek sergi alanını gezdirdi. Grubumuz burada bambudan yapılmış klavyeden ekrana, biyolojik plastikten yapılmış bilgisayar faresine kadar olan bütün sürdürebilir eşyaları görme imkânı buldu. Biyolojik olarak hızlı yok olan bu ürünlerin yanında, baharatlar ve özleri, doğal yapı malzemeleriyle yapılan inşaatların önünde yapılan anlatımlar ve etkinlikler herkesin çok ilgisini çekti. Öğrencilerimiz bu gezi esnasında birtakım sürprizlerle de karşılaştı! Örneğin, mısır nişastasından üretilmiş oyun hamuru “Playmais” ile kendi oyuncaklarını yaratma imkânını bulan öğrenciler, ayrıca yenilenebilir plastikten yapılmış legolarla oynadı. Daha sonra küçük saksılara elleriyle diktikleri şifalı bitkileri, Alman Bahçesi’ndeki görevlilerin evlerine götürmek üzere hediye etmeleri de hoş bir anı oldu.

Etkinlik süresince 2. yabancı dillerini kullanma fırsatını bulan ve Alman Bahçesini çok beğenen öğrencilerimiz, kendilerine sunulan bitki çayı ikramı ile bu ilginç geziyi neşe içinde tamamlayıp okula döndü.