“TED ALOUD” ETKİNLİĞİMİZ ÇOK GÜZEL GEÇTİ

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TED ALOUD İngilizce Münazara etkinliğimizi; TED Isparta, TED Mersin, TED Samsun, TED Karadeniz Ereğli, TED Karabük, TED Rönesans, TED Atakent, TED Ege, TED Alanya, TED Adana ve TED Denizli okullarının katılımıyla gerçekleştirdik.

Etkinliğimizin ilk günü katılımcı 130 öğrenci, iki oturum şeklinde düzenlenen münazarada 3’er kişilik takımlar halinde kendilerine verilen 3 konuyla (Psikoloji, Suç ve Adalet, Doğal Afetler) ilgili İngilizce kompozisyon yazma ve bilgi yarışması yaparak hem öğrendikleri dili hem de genel kültür yeteneklerini farklı platformlarda kullanma fırsatı buldu. Ayrıca etaplar arasında verilen ‘Fruit Break’ lerde farklı okullardan öğrencilerle arkadaşlıklar kurarak çok eğlendi. Çekişmeli geçen yarışmalarda öğrenciler, bireysel münazara, bireysel kompozisyon yazma, takım münazara, takım kompozisyon yazma ve takım bilgi yarışması dallarında ödüller aldı.

Etkinliğimizin 2. günü için planladığımız Antalya gezisi, harika bir yat turu ile başladı. “Akvaryum” ve “Wild Park” ile devam etti. “Kepez Macera Ormanı”nda düzenlenen Survivor aktiviteleri ve öğle yemeğiyle ile de sona erdi.

TED Okulları öğrenci ve öğretmenleri, birlikte geçirilen bu iki günden çok keyif aldıklarını, İngilizcenin etkin kullanımından duydukları memnuniyeti ve TED ALOUD Etkinliğine gelecek yıl da katılacaklarını belirterek ayrıldılar.