10. BİLİM ŞENLİĞİMİZ ÇOK RENKLİ GEÇTİ

Geleneksel Bilim Şenliğimiz Fen Bilimleri Bölümünün organizesinde; öğrencilerimizin eserlerini uluslararası tecrübesi olan bilim jürisine beğendirmeye çalıştığı ayrıca sergilerini ziyaret eden öğretmen, arkadaş ve ailelerine uygulamalı olarak sunduğu renkli bir etkinlik oldu.

Yerleşkemizin çeşitli yerlerinde aynı anda başlayan şenlikte; öğrenciler eserlerini ziyaretçilerine coşkuyla anlatırken; Roboted kulübü öğrencileri de kendi emekleri ile tamamını yaptıkları ve yazılımlarını geliştirdikleri; çizgi izleyen, engelden kaçan, ışık izleyen, mini sumo, tedris ve birçok robot çeşidini katılımcılarla paylaştı. Bilişim Teknolojileri zümresi ve Matematik zümresinin de projeleriyle katılımları şenliği daha da renklendirdi.

Ayrıca 48. TÜBİTAK Liseler Arası Proje Yarışmasında Biyoloji dalında ve Kocaeli’nde düzenlenen “Umut Vaat Eden Proje Yarışması”nda Kimya dalında
1. olan lisemiz öğrencilerinin, bu yılki organizasyon öncesinde kardeşlerine yaptıkları “Ortaokul dönemimizde bizlerde yapılan bu bilim şenliklerine katılmıştık. “Bizlerin bu yıl elde ettiği büyük başarıların temelini, bu katılımlarımızın oluşturduğu kesindir” demeleri öğrencilerimizi motive etti.