GENÇLİK HAFTASI VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADIK

Atatürk’ün gençlerin beden ve ruh sağlığının önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl yapılmasını istediği bu önemli bayramı, okul olarak yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türk Bayrağı ve Atatürk resminin eller üzerinde taşındığı “Gençlik Yürüyüşü”ne okul bandosu, idareci ve öğretmenlerin de katılımıyla oluşan kortej, bandonun çaldığı marşlar eşlinde Yenigöl Mahallesi sokaklarında neşe içinde yürüdü. TED’liler bu anlamlı yürüyüşün bitiminde kültür salonundaki resmi törene çıktı. Tören, Atatürk ve silah arkadaşları adına yapılan “Saygı Duruşu” ve devamında “İstiklal Marşı”mızın coşkuyla söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve önemi konuşmasından sonra “Gençlik Haftası” nedeniyle düzenlenen yarışmaların ödül töreni yapıldı. Tarih öğretmeni Yaşar Canbolat’ın Atatürk’ün Gençliğe Hitabı’nı seslendirmesi ve Gençliğin Atatürk’e Cevabı’nı seslendiren 12.sınıf öğrencisi Deniz Özkan’ın sözlerinin tüm salondakilerce güçlüce tekrarlanması herkesi etkiledi.

Tören “Dağ Başını Duman Almış” marşının ve And’ımızın hep birlikte coşkuyla söylenmesiyle sona erdi.