TÜRKİYE 1.LERİMİZ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZÜ ZİYARET ETTİ

TED Antalya Koleji Özel Lisesi öğrencisi olan Mehmet Can Dursun ve Özge Ceren Apalı’nın danışman öğretmenleri Nihal Kuzu rehberliğinde gerçekleştirdiği Biyoloji projesi ile katıldıkları “48. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalleri”nde Türkiye 1.si olmuştu.

“Ardıç Ağacı meyvesinden elde edilen yağın akciğer kanseri hücrelerinin tedavi ürünü olarak kullanımı” projesiyle Türkiye 1.si olan ekibi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yüksel Arslan’da kutlamak üzere makamına davet etti. Lise Müdürümüz Sayın Banu Bayındır ve öğretmenleriyle birlikte gelen ekibimize, bu başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ayrıca bu başarının, Antalya ilinin 1992 yılından beri TUBİTAK’ta kazandığı ilk Türkiye Birinciliği olduğunu da belirterek öğrencilerimizi tebrik edip ödüller verdi.

Arslan, TUBİTAK’ın Estonya’da yapılacak olan Avrupa Birliği Genç Bilim İnsanları Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek proje/ekip olarak seçilen TED’li öğrencilere başarılar diledi.