2016-2017 ORYANTASYON DÖNEMİ LİSEMİZDE PDR SEMİNERLERİ

PDR Uzmanımız Sn. Tuğba GÜNAL tarafından verilen seminerlerde;

9.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE

* Oryantasyon haftasında orta öğretim kurumları yönetmeliğinden bahsedilerek, sınıf geçme ve ders seçme sistemi hakkında bilgiler verildi.

* Ayrıca lise eğitimi sonunda girecekleri YGS-LYS sınavlarının öneminden bahsedildi. * Akademik olarak liseyi sistemli çalışarak geçirmelerinin önemi üzerinde duruldu.

* PDR birimi olarak oryantasyon dönemi ve yıl içinde yapılacak çalışmalar, geziler, test ve tutulacak envanterler anlatıldı.

9.SINIF VELİLERİMİZE

* “Ergenlik döneminde değişim ve teknoloji kullanımı” konulu seminer düzenlendi.

* Gençlerin kimlik oluşumu, ergenlerdeki sosyal, bilişsel değişimler konuları aktarılarak, günümüz akıllı telefonu, internet ve sosyal medya gibi oluşumlarla ergenlerin bağı incelendi.

* Anne babalara yapmaları ve yapmamaları gereken tutum ve davranışlar hakkında da bilgilendirme yapıldı.

10.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE

* YGS –LYS sunumu yapılarak YGS sınavının önemi ve 10.sınıf konularının YGS’deki ağırlığından bahsedildi..

* Lisemizden geçmiş yıllarda mezun olan öğrencilerin netleri incelenerek, LYS puan türleri hakkında bilgiler verildi.