TED’Lİ MİNİKLERİN HAYVAN SEVGİSİ

Anaokulu öğrencilerimizin, hayvanat bahçemizde yaşayan minik tavşanlarla buluşmasında neşeli anlar yaşandı.

Çocuklar ilk defa bu kadar yakından gördükleri tavşanları, heyecan içinde ve merakla inceledi. Onların boncuk gözlerine bakıp, tüylerine, uzun kulaklarına dokundu ve alışınca da kucaklarına alıp sevdi. Gün sonunda isteyen öğrencilerimiz bir tavşan alıp, evine götürerek hafta sonu bakımını üstlenme sorumluluğunu aldı.

Hayvanlar ve doğa ile etkileşim halinde büyüyen çocukların, yaşama daha umutla yaklaşıp ileride pozitif ve zorluklara direnebilen bireyler olduğu bir gerçektir. Okulumuz öğrencilerine küçük yaşta bunu sağlamakla; sevgi, sadakat, şefkat ve yardımseverlik gibi duygularının da erken yaşta gelişmesini hedeflemektedir.