“3. NESİL ÜNİVERSİTELER VE APPLY BAU” SEMİNERİ

Lise PDR zümresi “Mesleki Rehberlik Programı” kapsamında 10-11-12. sınıflara; kariyer planlaması konusunda seminer vermek üzere Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı ve eğitim yazarı Turgay POLAT’ı davet etti.

POLAT öğrencilere üniversiteli olma, meslek seçimi ve globalleşen dünyada değişen dengeleri renkli örnekler vererek yurt dışı ve Türkiye karşılaştırmaları yaparak anlattı. Öğrencilere büyük düşünmeleri gerektiği vurgularken, dünya insanı olmanın önemini, üniversite seçerken aranması gereken kriterlerin neler olduğunu, fikirlerin ve proje üretmenin ve diplomanın yanında güçlü bir cv hazırlamanın gerekliliğini vurguladı. TED Antalya Koleji’nin akademik başarı dışında öğrencilere sunduğu olanakları, sonuna kadar değerlendirmelerinin önemini belirtti.

POLAT geleceğin insanı olmak için “Kendinizi sadece Türkiye için değil, Dünya için de hazırlayın” mesajını verirken, üniversite mezuniyetine kadar yapılması gerekenleri anlatarak sunumu tamamladı.

Seminer sonunda; Bahçeşehir Üniversitesi’nin sağladığı burslar ve özellikle APPLY BAU bursu hakkında da bilgi veren POLAT, alkışlar arasında kendisine verilen çiçekleri aldı. Anlattıklarıyla öğrencilerin ilgisini çeken POLAT’a seminer sonrasında da sorular sorulmaya devam etti.