12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE  PDR SEMİNERİ VE REHBERLİK DERSLERİ

PDR Uzmanımız Sn. Jale ARLAN 12.sınıf öğrencilerimize, bu yılki üniversite hazırlık sürecinde bire bir daha fazla iletişim halinde olabilmek, süreç ve sistem hakkında daha düzenli ve sürekli bilgi vermek amacı ile haftalık ders programına rehberlik dersleri konulması hakkında bilgiler verdi.

Amacın öğrencileri haftalık takip etmek, ders programı verip sınıf içinde kontrol etmek, YGS /LYS süreci ve uygulamalarını düzenli ve sürekli her öğrenciye ulaşarak, bilgilendirmek olduğu belirtildi. Daha sonra ise başlangıçta her hafta yapılacak rehberlik derslerinin ihtiyaç ve uygulama doğrultusunda iki hafta da bir şekline devam etmesi ve rehberlik dersi yapılmayan haftalarda ilgili saatin program doğrultusunda sosyal dersleri ile değerlendirilmesi planlandığı anlatıldı.

Okulun ilk haftasında yapılan rehberlik dersi uygulamasında öğrencilere, 2016 yerleştirme sonuçları ve LYS sayısal bilgileri anlatıldı. Kapatılan üniversiteler hakkında bilgi verildikten sonra da üniversitelere getirilen barajlar konusunda bilgi verildi. Oldukça heyecanlı görünen öğrencilerin sorularının çok olması ve merak edilen konular, bu uygulamanın çok işlevsel olacağını gösterdi.