TED Lİ BILGINLERIN İNGILIZCE MÜNAZARA BAŞARISI

7-8 Ocak ta İzmir Amerikan Koleji nde gerçekleştirilen “World Scholar’s Cup” (Dünya Bilginler Turnuvası) yarışmasının bölgesel etabına (regional round) okulumuzu temsilen 6. sınıflarımızdan 12 öğrenci /4 takım halinde katıldık.

“World Scholar s Cup” dünya çapında gerçekleştirilen, 40 farklı ülkede düzenlenen bir çok öğrencinin ortak dil olan İngilizce yi kullanarak münazara yeteneklerini geliştirdiği ve genel kültür bilgilerini ortaya koydukları 3 etaplı bir yarışmadır. Yarışmanın amacı ilk etap olan bölgesel yarışmayı (regional round) geçip uluslararası etaba (global round) katılmak ve son olarak her sene Amerika’da Yale Üniversitesinde gerçekleştirilen şampiyonlar etabına (champions round) katılmaktır.

Öğrencilerimiz de İzmir Amerikan Koleji nde düzenlenen bölgesel etapta (Regional Round) Koç, Saint Joseph, MEV, İELEV, ACI, Avusturya Lisesi, ODTÜ Koleji gibi Türkiye nin seçkin okullarının da aralarında bulunduğu 14 farklı okulun öğrencileriyle karşılaştı. Tüm öğrencilerimiz genel kültür  testi, münazara, kompozisyon dallarında bireysel ve takım olarak bir çok madalya alarak, yarışmanın bir sonraki etabı olan
Hanoi /Vietnam uluslararası aşamasına (Global Round) davet edilme hakkını kazandı.

Başarılarını okula dönünce, yönetici ve idarecileriyle pasta keserek kutlayan öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.