SİVİL SAVUNMA GÜNÜ ve DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ BAŞLADI

Sivil Savunma savaşta ve afetlerde, halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşır.

Ülkemizde meydana gelebilecek doğal afetler ve ülkemizin bulunduğu coğrafyada yaşanan savaşlar yüzünden, sivil savunmanın önemi her geçen gün daha da artmaktadır.

Doğal afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasında bilinçli hareket edebilmek çok önemlidir.  Sivil savunma ile ilgili yapılan tüm çalışmalar, böyle anlara hazırlanma açısından çok önemlidir. Her sene öğrencilerimize bu amaç doğrultusunda derslerinde çeşitli bilgiler verilir.

Ayrıca herhangi bir deprem ve yangın gibi bir durumla karşılaşıldığında yapılacak en önemli iş olan  “Bina boşaltımı” çok önemlidir. Bu nedenle yapılan tatbikatta çalan sirenlerle birlikte tüm öğrenci, öğretmen ve personelimiz çok kısa bir sürede (1 dakika 55 saniye)  tüm okulu boşalttı. Toplanma alanı olan okul bahçesinde ise bir öğrencimiz, sivil savunmanın önemini arkadaşlarına anlattı.