JMUN TAKIMIMIZ ÖZEL ÜSKÜDAR SEV OKULLARI KONFERANSINA KATILDI

JMUN takımımız, Özel Üsküdar SEV Ortaokulu’nda yapılan JMUN konferansına katıldı.

Dünyadaki politika, eğitim, bilim ve kültürel sorunların tartışıldığı konferansın teması bu yılki teması “Sustainable Development” (Sürdürülebilir Gelişim) olarak belirlendi. TED Konya, Hisar Okulları, MEV İzmir, BLIS, İzmir Amerikan gibi Türkiye’nin seçkin okullarının katıldığı konferansta; öğrencilerimize Yeni Zelanda ve İran Cumhuriyeti delegasyonu görevi verildi. Öğrencilerimizin komitelerde diğer delegelerle ortak çalışmalar sonucu hazırladıkları çözüm önerilerinin (Resolution) oybirliğiyle kabul edilmesi çok önemliydi. Çünkü bu konferansın diğer JMUN’lardan farkı, buradan oybirliğiyle geçen çözüm önerilerinin Birleşmiş Milletler’de (United Nations) görüşülmek üzere değerlendirilmesiydi.

Böylesine önemli bir konferansta; birçok öğrencimizin ilk JMUN konferansı deneyimi olmasına rağmen, konulara olan hakimiyetleri ve davranışlarıyla konferans boyunca fark yaratması da çok dikkat çekti.