TÜBİTAK BAŞARILARI DEVAM EDİYOR…

TED Antalya Koleji Özel Lisesi öğrencileri, 25. Ulusal Bilim Olimpiyatları birinci aşama sınavlarında başarılı oldu.

2017 yılında yapılan “TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalleri”nde TED Lisesi öğrencilerinden ikisi Biyoloji projeleriyle Türkiye 1.si olmuştu. Şimdi de TUBİTAK’ın düzenlediği 25. Ulusal Bilim Olimpiyatları sınavlarına Bilgisayar dalında katılan Bora Kargı ve Adil Meriç ile Biyoloji dalında katılan Ceren Apalı adlı TED’li öğrenciler, girdikleri ilk aşama sınavlarını kolaylıkla geçti. Başarılı öğrenciler, Eylül 2017 de Afyon’da alanlarında uzman akademisyenler tarafından eğitilecekleri TUBİTAK Yaz Okulu Organizasyonu’na katılmaya ve ardından ikinci aşama sınavına girmeye hak kazandı.

Bu öğrenciler ikinci aşamayı da geçtikleri takdirde, Uluslararası Bilim Olimpiyatları Takımı’na seçilerek Türkiye’yi temsil etme onuruna sahip olacaklardır.