TED'Lİ OKÇU'DAN YENİ BAŞARILAR

TED Antalya Koleji 9.sınıf öğrencisi Tuna Topçuoğlu, bir ay içerisinde yapılan iki ayrı okçuluk şampiyonasında Türkiye ve İl çapında dereceler yaparak büyük başarı elde etti.

Tuna ilk olarak Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün kulüpler arasında düzenlediği 12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası Okçuluk İl Birinciliği müsabakalarında, 13-14 yaş ve Yıldız Erkek Klasik Yay kategorileri müsabakalarına katılarak Antalya 2.si oldu. Daha sonra Okçuluk Federasyonunun İstanbul’da düzenlediği kulüpler arası Türkiye Şampiyonasına katılarak, 13-14 Yaş kategorisi Klasik Yay müsabakaları sonucunda ise hem Ferdi Türkiye 2.si hem de takım olarak Türkiye 2.si olma başarılarını elde etti.

Tuna Topçuoğlu, çok severek yaptığı okçuluk sporunda öncelikli hedefinin Okçuluk Milli takımına seçilmek olduğunu belirtti.

Daha sonra Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Gençlik Kupası Gençler Kadetler yarışması, 60 mt. klasik yayda takımıyla birlikte Türkiye 3.lüğünü kazanırken, ferdi olarak da Türkiye 9.su olma başarısını gösterdi.

Daha önce girdiği yarışlarda da Türkiye dereceleri yapan ve Milli Takım teknik kampına davet edilen TED’li öğrenci, okçuluk sporundaki hedefinin Türkiye Şampiyonu olmak ve milli takıma seçilmek olduğunu söyledi.