“OKUL ÖNCEMİZ” BİLİMSEL DENEYLER YAPIYOR!

TED Antalya Koleji Okul Öncesi çocuklarımız, eğlenceli bilim etkinliklerine “Kar Yapımı Deneyi”  ile başladı.

Techno Garden sınıfında çocuklarımızla yapılan toplantıda, öncelikle deneyler ve uyulması gereken kurallar ile ilgili “Sosyal Kontrat” lar oluşturuldu. Kar yapımı deneyi; miniklerin Pasteur pipeti ile dereceli bardağın içindeki suyu çekerek, süper emici tozun üzerine bırakmasıyla başladı. Devamında kar oluşumunu gözlemleyen minklerin heyecanı ve merakı görülmeye değerdi.

Çocuklarımızın neden-sonuç ilişkisi, önce-sonra, yumuşak- sert, ıslak-kuru kavramlarıyla desteklenerek deney değerlendirmesi yapmaları da sağlandı. Ayrıca oluşan ürün, çocuklarımız ile eve gönderilerek deneyin devamlılığı desteklendi.