TED LİLER ÜLKEMİZİ ESTONYA DA BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ

TUBİTAK yarışmasına geçen yıl Biyoloji dalında katılan lise öğrencilerimiz, Türkiye 1.si olmuştu. TUBİTAK daha sonra bu yarışmadaki tüm dallarda Türkiye birincisi seçtiği projeleri bir kez daha değerlendirerek bizim projemizin, Estonya’daki uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil edebilecek en başarılı proje olduğuna karar verdi.

Öğrencilerimiz Özge Ceren Apalı ve Mehmet Can Dursun ile danışman öğretmenleri Nihal Kuzu’dan oluşan başarılı ekibimiz; Avrupa Birliğinin Estonya Tallinn’de düzenlediği European Unıon Contest For Young Scientists EUCYS-2017’ye katıldı. (Avrupa Birliği Genç Bilim İnsanları Proje Yarışması)

Yarışmada öğrencilerimiz “Ardıç ağacı meyvesi yağının, akciğer kanseri hücreleri üzerine öldürücü etkisini” ispatlayan projelerini İngilizce sunumlarla, 5 farklı jüri üyesine 20’şer dakikalık sunumlarla başarılı bir şekilde anlattı. Burada farklı ülkelerden gelen öğrencilerin hazırladığı toplam 89 proje ile yarışan ekibimiz, Estonya Talinn’de derece alamasa da Türkiye’yi ve okulumuzu başarıyla temsil etmenin gururunu yaşadı.

Okullarına dönüşte yaşadıkları haklı gururu öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaşan 12.sınıf öğrencisi Ceren ve Mehmet Can, sene sonunda girecekleri üniversite sınavında MF puanlarına eklenecek +15 puanın sevincini de ayrıca yaşadı.