DŞMUN KONFERANSI HARİKA GEÇTİ

Lise MUN takımımız, 12-15 Ekim 2017 tarihlerinde Özel Darüşşafaka Lisesi’nin organize ettiği “DŞMUN Konferansı”na katıldı.

Takımımıza 5 ülkenin (Mısır, Norveç, Venezuella, Bangladeş, Çad) delegasyonu görevi verildi. Toplam 350 katılımcı arasında öğrencilerimizin, konferans boyunca insan hakları, silahsızlanma, politika gibi konuları; güvenlik konseyi, hukuk komitesi ve tarih komitesi gibi komitelerde söz hakkı alarak fikirlerini düzgün İngilizceleriyle ifade etmeleri çok beğeni kazandı.

Konferansta öğrencimiz Begüm Naz Kaputlu ile yeni mezunumuz olan Tayga Eraybar’ın komite başkanları olarak seçilmesi, beş öğrencimizin temsil ettikleri ülkeler adına açılış töreninde başarılı konuşmalar yapmaları, Deniz Ece Deliağa adlı öğrencimizin de tek başına hazırlanarak sunduğu çok maddeli bir çözüm önerisinin, yaptığı lobi faaliyetleri sonucunda birçok destekleyici bulması ve önerisinin “0” ret oyuyla meclisten geçmesi, takımımızı sevindiren ve onurlandıran başarılar oldu.

Konferans boyunca okulumuzun bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği TAMUN’18 adlı konferansımızı da tanıttık. Çok sayıda öğrencinin TAMUN’18 e katılmak için danışman öğretmenlerine istekte bulunmasının yanında; düzenlediğimiz birinci ve ikinci MUN’lara katılanların, okulumuz ve konferansımızdan övgüyle bahsetmesi takımımızı çok mutlu etti.