CUMHURİYET BAYRAMIMIZI COŞKUYLA KUTLADIK

TED Antalya Koleji öğrencileri Cumhuriyetimizin ilanının 94.yılını, okul içinde ve dışında yaptıkları çeşitli etkinliklerle kutladı.

Etkinlikler günler öncesinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine “Cumhuriyet Kupası” adı altında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve satranç yarışmalarıyla başladı. Ödül alan öğrencilere madalyaları, okullarında yapılan törenlerde takdim edilirken şiir ve kompozisyon birincisi olan öğrenciler eserlerini seslendirdi.

Valilikçe düzenlenen bu yılki resmi kutlama törenine, lise öğrencilerimizin bando ve yürüyüş grubu olarak görev alacağı haberi hepimizi çok sevindirmişti. Dolayısıyla her zamanki ciddiyetimizle, okulumuzu temsil edecek grubumuzu törene hazırladık. Fakat 29 Ekim günü yağan yağmur nedeniyle grubumuz, tören saatini bir çay bahçesinde sabırla bekledi. Devamında yağmurun durmaması nedeniyle; resmi törenin 10.000 kişilik spor salonuna alındığı haberi geldi. Grubumuz servislerle oraya hareket ederek, tribündeki yerini alıp gerçekleştirilen resmi töreni izledi.

Okulda yapılacak olan kutlama töreni öncesinde, lise bandomuz marşlar çalarak okul dışına çıktı. Bu yürüyüş esnasında Yenigöl Mahallesi sakinleri de ilgi ve alkışlarıyla Cumhuriyet Bayramı coşkusuna katıldı.

Kutlamalar için okul bahçesinde kurulan sahnede, “Okul Öncesi” çocuklarımız müzik öğretmenleri eşliğinde şarkılar söyledi. Daha sonra program “Atatürk Gençleri Korosu”nun seslendirdiği şarkı ve marşlar, zeybek oyunu, modern danslarla neşe içinde devam etti. Son bölümde lise bandosunun idareci ve öğretmenleriyle birlikte, alana girerek gerçekleştirdiği görkemli gösteri çok alkış aldı.

Tören; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Şule Uzun’un, günün anlamını ifade eden duygu yüklü konuşmasının ardından, programa emeği geçen herkese teşekkür etmesiyle sona erdi.

KOMPOZİSYON YARIŞMASI /9-10. SINIFLAR
1.Sıla Kurğa   9-A