MEKSİKA KÜLTÜRÜ VE YEMEKLERİNİ SEVDİK!

İspanyolca zümremiz; derslerinde öğrencilere sadece İspanya tarihi ve kültürünü değil, diğer Latin Amerika ülkelerinin kültürlerini de tanıtıyor.

Örneğin 5. sınıf öğrencilerimizin bu ayki konusu Meksika idi.  Kökü Aztek’lere dayanan tarihiyle, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Meksika’nın da resmi dili İspanyolca’dır. Derslerimizde Meksika kültürünü, gelenekleri ve yemeklerini tanıtmaya çalışırken, bunların ayrıca insanların beş duyusuna da hitap ettiğini gözlemledik. Salsa gibi baharatlı, Frida Kahlo gibi sürreal bu ülkenin en önemli festivallerinden biri olan “ Dia de los Muertos” u öğrencilerimiz ile kutladık.

Öğrencilerimiz “Dia de los Muertos” etkinlikleri kapsamında, Antalya’nın Kaleiçi’nde yer alan Meksika restoranı La Catrina’ya öğle yemeğine gidildi. Quesadilla, Nachos, Churros gibi Meksika’ya özgü leziz yemeklerin tadına bakıldı.
Bu güzel yemek sonrasında; restoran sahibi Meksikalı aile tarafından yapılan çekilişte, şanslı iki öğrencimize el yapımı Meksika bebekleri hediye edilmesi, herkes için keyifli bir anı oldu.