LATİN AMERİKA LEZZETLERİNİ KEŞFETTİLER!

9 ve 10. sınıf İspanyolca öğrencilerimiz, İspanyol ve Latin Amerika mutfağı yemeklerini tatmak için Akra Barut Otelde bulunan “Pablito” adlı restorana gitti.

Okulumuzdaki İspanyolca derslerinde sadece İspanya tarihi ve kültürü değil aynı zamanda Latin Amerika kültürü de işleniyor.  Latin Amerika ülkeleri Avrupa’dan gelen ilk işgalcilerin, bölgeye ayak basmasından bu yana mücadele kültürüne sahip ülkelerdir. Mutfakları ise hem bizim Türk mutfağına benziyor, hem de bu bölgede yaşayan insanların verdikleri yaşam mücadelesinin tadını yansıtıyor.

Karayipler’ in en popüler adası olan “Küba” esintilerinin olduğu “Pablito” restoranda İspanyol mutfağından Sangria ve Meksika mutfağından da Quesadilla ve Nacho isimli yemekler afiyetle yendi.