ALMANCA KUKLA ŞOVUNU ÇOK SEVDİK

Almanya’dan gelen ünlü Alman Kukla sanatçısı Uwe Spillmann, okulumuzda öğrencilerimizle buluştu.

Amerika dahil tüm dünyada gösteriler yapan ünlü sanatçıyı; okulumuzda Almancanın çok etkin olduğunu bilen Goethe Enstitüsü yetkilileri yönlendirdi.
Uwe Spillmann gösterisini Okul Öncesi binasının “Hayal Odası” sınıfında 2-3-4.sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdi. Gösterisinde bir korsan ve bir de cadı hikâyesini üç ayrı dilde (Almanca, İngilizce, Türkçe) anlatarak sunması müthişti. Öğrencilerimizi de hikâyelerin içine sürükleyerek olayın kahramanı yaptı. Böylece öğrencilerimiz, eğlenmelerinin yanı sıra farkında olmadan birçok yeni Almanca kelime de öğrenmiş oldu.

Sanatçı, öğrencilerimizin Almanca sevgisini arttırırken, interaktif olarak oyuna katılmalarını sağlayarak Almanca dil bilgilerini de pekiştirdi. Öğrencilerimiz, Almanca ağırlıklı bu etkinlik sayesinde, sanata açılan bir pencereyi daha aralamış oldu.