ÖĞRENCİMİZİN ÖNERİSİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLERE GİDİYOR

Lise MUN takımımız, ENKA Okulları’nın geleneksel “ENIMUN Konferansı”na
11 öğrenci ve iki öğretmenle katıldı.

Konferansta takımımıza Venezuella, Sierra Leone Cumhuriyeti, Meksika ve Kuzey Kore ülkelerinin delegasyonu görevleri verilmişti. Öğrencilerimiz konferans konularına, günlerce süren çalışmalarla hazırlandı. 500’den fazla öğrencinin katıldığı bu önemli konferansta, öğrencimiz Deren Dinç’in sunduğu çözüm önerisinin oy çokluğu ile meclisten geçerek, BM’e gönderilecek olması hepimizi çok sevindirdi ve gururlandırdı. Diğer komitelerdeki delegelerimiz de başarılı konuşmalar yapıp, önerilerde bulunurken; Aybüke Karaköse ve Talya Eraybar komitelerinde sunulan çözüm önerilerine çok isabetli sorular sorarak bazı maddelerin kendi önerileri doğrultusunda değiştirilmesini sağladılar. Öğrencilerimiz komite dışı aktivitelerde de sempatik ve ölçülü davranışlarıyla beğeni kazanarak, okulumuzu konferans boyunca başarıyla temsil etti.

2018 Mayıs ayında 3.sünü gerçekleştireceğimiz TAMUN’18 Konferansı’mızı buradaki katılımcılara tanıtmaya çalışırken; TAMUN adını duyan diğer okul temsilcilerinin “Sene başında TAMUN’u programımıza aldık, tabii ki katılacağız” sözleri, TED Antalya Koleji olarak doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösteriyordu.