DENEY KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİMİZ KEŞFETMEYE DEVAM EDİYOR

İlkokul “Deney Kulübü” öğrencilerimiz, “Ses Konusu”ndaki çalışmalarını
iki hafta süren etkinliklerle tamamladı.

Öğrenciler ilk hafta yapılan etkinlikte telefon yaptı. Öğrenciler çalışmalarına hayatını sağırların duyması için deney yaparak geçirirken “Telin titreşimleri ile sesin iletildiğini” fark eden Graham Bell’i tanıyarak başladı. Daha sonra yaptıkları deneyde, ipin de sesi ilettiğini keşfedince ipleri kullanarak çeşit çeşit ve rengârenk telefonlar yaptı.

İkinci hafta ise öğrenciler kendi gitarlarını yaptı. Tıpkı ilk icat edilen gitar gibi onlar da gitarlarını kartondan yaptı. Öğrenciler bu deney ile tiz ve pes sesleri keşfederek kendi müzik aletleriyle kendi melodilerini oluşturdu. “Deney Kulübü” üyeleri; bu çalışma bitiminde “Gitar Kulübü”nü ziyaret ederek, yaptıkları gitarlarını müzik öğretmenine ve arkadaşlarına gösterip hikâyelerini paylaştı.