TED Lİ BİLGİNLERİN İNGİLİZCE MÜNAZARA BAŞARISI

İzmir Amerikan Koleji’nde gerçekleştirilen ‘World Scholar’s Cup’ (Dünya Bilginler Turnuvası) bölgesel etabına (regional round) 6.sınıflarımızdan 15 öğrenci /5 takım şeklinde, 7.sınıflarımızdan da 9 öğrenci /3 takım şeklinde katıldı.

“World Scholars Cup” dünya çapında gerçekleştirilen, 40 farklı ülkeden birçok öğrencinin ortak dil olan İngilizce’yi kullanarak münazara yeteneklerini geliştirdiği ve genel kültür bilgilerini ortaya koydukları 3 etaplı bir yarışmadır. Yarışmanın amacı ilk etap olan bölgesel yarışmayı (regional round) geçip uluslararası etaba (global round) katılmak ve son olarak her sene Amerika’da Yale Üniversitesinde gerçekleştirilen şampiyonlar etabına (champions round) katılmaktır.

Öğrencilerimiz İzmir Amerikan Koleji’nde düzenlenen bölgesel etapta (Regional Round) KOÇ, Robert, MEV, İELEV, ODTÜ Koleji, TED Rönesans, TED Eskişehir gibi Türkiye’nin seçkin okullarının aralarında bulunduğu 16 farklı okulun öğrencileriyle karşılaştı. Tüm öğrencilerimiz münazara, kompozisyon, genel kültür testi dalında bireysel ve takım olarak birçok madalya alarak, yarışmanın bir sonraki etabı olan Barselona/İspanya uluslararası aşamasına (Global Round) davet edildi.

Öğrencilerimizi  ve İngilizce öğretmenlerini tebrik ediyoruz.