HİSAR OKULLARI MUN KONFERANSINDA TAKDİR EDİLDİK

JMUN takımız, bu yılki teması “Confronting Extremism /Aşırıkları Engelleme” olan “12. HİSAR JMUN Konferansı”na katıldı.

Birleşmiş Milletler toplantılarının bir modeli olan ve Hisar Okullarının düzenlediği bu konferansa; Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen Amerikan Okulları, Koç Okulları, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, Enka Okullarının da içinde bulunduğu 40 seçkin okulu katıldı. Konferansta öğrencilerimiz, farklı şehirlerden yaşıtlarıyla tanışmış ve dünyamızda yaşanan sorunlara çözüm arayıp, yaşanılası bir yer yapmak için çözüm önerileri üretti. Öğrencilerimiz bu konferansta, temsil ettikleri ülkeler olan Senegal, İngiltere ve Pakistan’ın gözünden dünyada yaşanan sorunları tartıştı.

7 ve 8. sınıfta okuyan JMUN Kulübü öğrencilerimizden oluşan takımımız, İngilizceye olan hakimiyetleri ve konferansa etkin katılımları ile çok takdir edildi.