ALMAN ÜNİVERSİTELERİ TANITIMI İLGİLERİNİ ÇEKTİ

Almanca Zümresinin organizasyonuyla;  lisemizin 2.yabancı dili Almanca olan öğrencilerine, DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) aracılığı ile Almanya’da üniversite okumanın yolları, başvuru süreci ve üniversitelerin kabul koşulları ile ilgili bir bilgilendirme semineri yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi ve Antalya DAAD temsilcisi olan Dr. Nilgün Yüce öğrencilerimizin konu ile ilgili tüm sorularını cevaplarken, Almanya ve Avusturya’da ki yaşam koşullarıyla ilgili bilgiler de verdi. Burslardan da bahsedilirken, öğrencilerimize araştırma yapabilecekleri önemli linkler de verildi.

Alman Üniversitelerindeki eğitimin kalitesi, ücretsiz olması ve 1000’e yakın uluslararası program öğrencilerin çok ilgisini çekti.