KODLAMA YARIŞMASINDA TÜRKİYE 3.SÜ OLDUK

“Game Maker Club” öğrencilerimiz Kodris Platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kodlama” yarışmasında İlkokullar Türkiye 3.sü oldu.

Kodris Platformu tarafından “Bilgisayar Bilimleri Eğitimi Haftası” doğrultusunda düzenlenen kodlama yarışmasına, Türkiye çapında 1148 okuldan toplam 2574 sınıf veya kulüp katıldı.

Yarışmacı gruplar kendi kategorilerinde (İlk-Orta-Lise) verilen problemlere farklı yönleriyle bakıp çözümler üretebilmeyi, sistemli ve yaratıcı düşünebilmeyi ve en kısa çözüm önerileri sunabilmeyi hedefleyen 25 görevi en yüksek puan alarak tamamlamaya çalıştı. Yarışma sonunda “Game Maker Club” öğrencilerimiz, ilkokullar kategorisinde Türkiye 3.sü olma başarısını gösterdi. Bu derece ile öğrencilerimiz başarı sertifikalarının yanında, 3.000 TL değeri olan Kodris üyeliği de kazandı.

“Game Maker Club” üyesi olan 3-4.sınıf öğrencilerimizi ve kulüp danışman öğretmenleri Sinan Bal ve Neşe Öztürk’ü tebrik ederiz.