ULUSLARARARASI SANAT PROJESİ YAPTIK

6.sınıf öğrencilerimiz Görsel Sanatlar derslerinde; ABD Minnesota’daki
“John Marshall Devlet Okulu” öğrencileriyle birlikte eş zamanlı bir proje gerçekleştirdi.

Projenin içeriği; öğrencilerimizin kilometrelerce uzakta yaşayan yaşıtları ile kendi hedeflerinin aslında benzer olduğunu anlamanın yanında, iç dünyalarını başka bir ülkede yaşayan yaşıtlarına fotoğraflarla ifade etmesiydi.

İki ülkenin çocukları da mail üzerinden yapılan iletişimle, aşağıdaki sorulara çektikleri fotoğraflarla cevap verdi.

-       Gelecekte kendini nerede görüyorsun?

-       Seni orada rahat hissettiren şey nedir?

-       Hedeflerinizden biri nedir?

-       Bu hedefe nasıl ulaşırsınız?

Çekilen tüm fotoğraflar proje gereğince siyah-beyaz hale dönüştürülerek geçen ay “Minnesota John Marshall Devlet Okulu”nda sergilenmek üzere yollandı. Bu hafta da okulumuza gelen bu fotoğrafların Antalya halkı tarafından da görülmesi amacıyla, Terra City AVM’de sergilenmesine karar verildi.

Uluslararası bir projenin gerçekleştiği bu serginin açılışı ise eser sahibi öğrenciler, idareci ve öğretmenlerimiz tarafından yapıldı. Daha sonra öğrencilerimizin müzik dinletileri eşliğinde fotoğraf sergisi ilgiyle gezildi.