“TED Lİ RESSAMLARIN SANAT AKVARYUMU” AÇILDI

TED li ressamların muhteşem sanat sergisi; Antalya Akvaryum’da Kurucumuz Sn. İzzet Uzun, Okul Müdürlerimiz, Akvaryum Genel Müdürü Sn. Kemal Kumkumoğlu ve öğrencilerimizin katıldığı bir törenle açıldı.

Deniz kirliliğine dikkat çekmesi amaçlanan bu sergi, yaklaşık 4 aylık bir çalışma sonunda ortaya çıktı. TED’li küçük ressamlar derslerde öğrendikleri empresyonizm, pointilizm, kübizm, popart ve opart akımlarından esinlenerek serginin arka planlarını titiz bir çalışmayla ortaya çıkardı. Lise öğrencilerimizin heykeltıraş heyecanıyla yaptığı ışıklı bant heykeller ise denizkızı formunda hayat buldu. Denizlerin olmazsa olmazı balık ve deniz canlıları ise okulumuz seramik atölyesinde, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin elinde canlandı. Tüm bu çalışmaların planlaması, Görsel Sanatlar öğretmenlerimizce düzenlendi.

Okul olarak sanat aracılığıyla, dünyamızın ¾  ünü oluşturan suların kirliliğine vurgu yapmak istedik. Serginin açılışında konuyla ilgili yazdığı kompozisyonu okuyan öğrencimiz Teoman Doksanoğlu’da bol bol alkış aldı.

“Sergimiz 02.02.2018 tarihine kadar” izlenebilir.