“HOUR OF CODE” ETKİNLİĞİNDE MUTLU VE BAŞARILI OLDUK

Bu yılda; Code.org öncülüğünde programlama ve bilgisayar eğitiminin önemine dikkat çekmek için dünyada 150 bin farklı mekânda gerçekleştirilen Hour of Code (Kod Saati) etkinliğine, Antalya’dan 3 yıldır katılan tek okul TED Antalya Koleji’ydi.

Dünyanın en büyük eğitim etkinliğine, iki hafta boyunca Anasınıfı -10. sınıf öğrencilerimizin yaş gruplarına uygun olarak katıldık. Öğrenciler etkinlik öncesi, bilgisayar biliminin önemi ve etkinlik amacı hakkında bilgilendirildi. Etkinlikte önerilen programlama sitelerini kullanan öğrencilerimiz; bir taraftan dünya çocuklarıyla birlikte kod yazma mutluluğu yaşarken diğer taraftan da bilgisayar programcılığının zor olmadığını ve herkesin rahatlıkla kod yazabileceğini eğlenerek öğrendi. Etkinlik sonunda aldıkları “Hour of Code Sertifikaları” ile de ayrı bir mutluluk yaşadı.

Ayrıca, ilkokul 3 ve 4. sınıflarımızdan oluşan “Game Maker Club” öğrencilerimizin, kodlama yarışmasında elde ettiği Türkiye 3.lüğü de hepimizi gururlandırmıştı.

“Hour of Code” etkinliğimizin detaylarını, okulumuz facebook sayfasından izleyebilirsiniz. (https://www.facebook.com/events/299664757190873/