LİSE ÖĞRENCİMİZ BUSE NAZ SATRANÇ MİLLİ TAKIMINA SEÇİLDİ

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası Kemer Rixos Sungate Otelde  yapıldı. Turnuvaya 16 Yaş Kızlar Kategorisinde katılan, 10 Fen-A sınıfı öğrencimiz Buse Naz Koçyiğit Türkiye 3.sü oldu.

Devamında Antalya Kemer Avantgarde Hotel de yapılan Türkiye Kupası Satranç Turnuvasına genel kategoride  katılan Buse; burada satranç sporundaki ünvanlı kadın ve erkek sporcularla zorlu maçlar yaptı. Katılımcı 388 sporcu arasında 67. olurken, en iyi bayan sporcu dalında ise Türkiye 2.si olarak büyük bir başarı elde etti.

Buse Naz bu başarıları nedeniyle seçildiği Satranç Milli Takımıyla, 19-30 Ağustos 2018 tarihlerinde; Letonyanın Riga şehrinde yapılacak olan Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonasında ülkemizi temsil etme onurunu yaşayacaktır. Öğrencimizi, ailesini ve emeği geçen antrenörlerini kutluyoruz.