İZMİR SEV JMUN KONFERANSI GÜZEL GEÇTİ

Ortaokul JMUN takımımız; İzmir Amerikan Koleji SEV Okulları tarafından düzenlenen ve bu yıl ki teması “Potential in Diversity” (Çeşitliliğin Gücü) olan
SEVJMUN Konferansı’na katıldı.

Konferans Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen Tarsus SEV; Üsküdar SEV, İTÜ Beylerbeyi, Şişli Terakki’nin de içinde bulunduğu 15 seçkin okulun katılımıyla gerçekleşti.  Öğrencilerimiz konferansta temsil ettikleri ülkeler olan İsrail, Bolivya ve Katar’ın gözünden dünyadaki din, dil, ırk ve ulus gibi farklılıkların;  insanlığın gelişimi açısından faydalı unsurlar olduğunu kanıtlamaya ve sorunları bu farklılıkların yardımıyla daha rahat çözüme ulaştırmanın yollarını bulmaya çalıştı. Ayrıca konferansın açılış seremonisinde; Bolivya ve Katar büyükelçisini temsilen iki öğrencimizin yaptığı konuşmalar, çok beğeni kazandı.

Ortaokul JMUN Kulübü öğrencilerimizden oluşan takım üyelerinin, İngilizceye olan hâkimiyetleri ve konferans boyunca sergiledikleri pozitif davranışlar dikkat çekti. Konferansta okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.