FERIA DE ABRIL YAŞASIN NİSAN, YAŞASIN FERIA!

İspanya’nın en coşkulu bahar karşılamalarından biri Nisan ayında Endülüs’te yapılır. Endülüs’ün Sevilla şehrinde seyyar mutfaklar, sofralar kurulur ve çalan müziklerle dans edilir, havai fişekler atılarak kış mevsimi uğurlanır.

İspanyolca zümremiz de düzenlediği etkinlik ve yarışmalarla, 5. sınıf öğrencilerine bu geleneksel festivalin coşkusunu yaşattı. İki hafta boyunca İspanyolca derslerinde yapılan etkinliklerde; okul bahçesinde “Globos de agua, Gincana, Minuto loco” gibi eğlenceli yarışmalar yapıldı. Okul kafeteryasında “Banderillas” adlı tapaslar (atıştırmalıklar) yapıldı ve afiyetle yenildi. Ayrıca festival hatırası olarak T-Shirt boyama etkinlikleri de keyifle gerçekleştirdi.

Baharın yaklaştığını müjdeleyen bu festival, İspanyollar için büyük bir önem taşımasının yanında, İspanyol ruhunu yaşattığı için dünya çapında ilgi görmektedir.