TED’Lİ BİLİM ADAMLARI YETİŞİYOR!

“Archimedes” temalı 11. Bilim Şenliğimiz, geleceğin bilim adamı adayı olan öğrencilerimizin üstün performanslarıyla çok keyifli geçti.

Şenliğe katılan 5-6-7.sınıf öğrencilerinin, yıl boyunca Fen ve Teknoloji dersleri ile kulüp çalışmalarında tasarlayarak hazırladığı yüze yakın proje ziyaretçilere sunuldu. Temaya uyumlu olarak Matematik ve Bilgisayar zümrelerimiz de şenliğe büyük katkı verdi. Yerleşkenin her yerini aktif olarak kullanan proje sahibi öğrenciler, ziyarete gelen herkese, projelerini şevk ve gururla anlattı.

Projeler arasında “ROBOTED Kulübü” öğrencilerinin tasarlayıp-yapıp hatta yazılımlarını bile kendilerinin yaptığı robotları hem Türkçe hem de İngilizce olarak sunmaları hayranlık vericiydi. Ayrıca öğrenciler TED Sokağında yaptıkları kaldıraç ve optik sistemler ile Archimedes’in düşmanlara karşı şehir savunması sırasında kullanarak dünyaya kazandırdıklarını canlandırmaya çalıştı.

Geleceğin bilim adamlarının alt yapısını oluşturan şenliğimiz; yoğun bir şekilde yaşanan sorumluluk, heyecan ve başarı duyguları içinde, önümüzdeki yıl buluşmak dilekleriyle sona erdi.