ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANARAK GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADIK

Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin attığı bu önemli günü ve bayramı okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutladık.

TED Sokağı’nda yapılan geleneksel “Gençlik Yürüyüşü” etkinliğimiz, bu yılda
liseli öğrencilerin “Türk Bayrağı ve Atatürk Resmi”ni taşırken coşkuyla söylediği “Gençlik Marşı” eşliğinde gerçekleştirildi.

İsmail Uzun Kültür Salonunda yapılan resmi tören, Atatürk ve tüm şehitler adına yapılan “Saygı Duruşu” ve devamında “İstiklal Marşı”mızın söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve önemi konuşmasını yapan 12.sınıf öğrencisi Mehmet Durmaz ayakta alkışlandı. Daha sonra lise öğrencileri arasında yapılan kompozisyon yazma yarışması ödül töreni ve yarışma birincisinin eserini seslendirmesi de çok alkış aldı.

Matematik öğretmeni Nihat Kandemir’in Atatürk’ün Gençliğe Hitabı’nı seslendirmesi ve akabinde Gençliğin Atatürk’e Cevabı’nın hep birlikte tekrarlanması salondaki seyircileri duygulandırdı. Tören “And’ımız ve Gençlik Marşının” coşkuyla söylenmesiyle sona erdi.