LİSELİ ÖĞRENCİLERİMİZİN “PROJE GÜNLERİ” HEDEFİNE ULAŞTI

“5. Fen, Teknoloji, Tasarım, Güzel Sanatlar ve Sosyal Bilimler Proje Günleri” etkinliğimiz finalist projelerin sergilenmesi ile sona erdi.

9.sınıf öğrencilerimiz için proje yolculuğu ekim ayında başlarken hedefler; “bilimsel yöntemleri ve projenin yapılması sürecinde izlemeleri gereken yolları öğrenmelerinin yanında, problemlere farklı bakış açıları kazandırmak ve bir topluluk önünde sunum yapma becerilerini de geliştirmek” olarak belirlenmişti.

Finale kalan projelerin sahibi olan öğrenciler; sergilerini ziyaret edenlere sunumlarını şevkle anlattı. Projeleri değerlendirmek üzere Akdeniz Üniversitesinden gelen Prof. Dr. Cem Güzeller, Doç. Dr. Serap Toru, Doç. Dr. Ayça Erdem ve Doç. Dr. Özgür Arun’dan oluşan değerli jüri üyelerine de ayrı bir heyecanla sundu. Jürinin değerlendirmesi sonunda ise “Eylül Türkay-Cengiz Berke Türkay”ın projeleri ile “Zeynep Ezgi Filiz ve Nevin Duru Gökçay”ın projeleri eşit puan alarak birinci oldu.

Hedeflerine ulaşan tüm öğrencilerimize, bundan sonraki bilim yolculuklarında başarılar dileriz. J