TED’LİLER “YARATICI OKUMA VE DRAMA ATÖLYESİ” YAPTI

Türkçe Zümresi 7.sınıf öğrencilerimizin okuduğu Jules Verne’nin Dünya’nın Merkezine Yolculuk kitabının atölye çalışması için, Yaratıcı Drama ve Okuma Eğitmeni Sayın Çiğdem Odabaşı’yı okulumuza davet etti.

Yaratıcı okuma; her okumanın kendi serüvenini kavrama, metnin ardını görme, kendi yaşantısındaki karşılığını bulma ya da farklı tekniklerin yazıdaki karşılıklarını fark etme gibi birçok kazanıma işaret eden adımları ile sınırsız bir okuma eylem biçimidir.

Yaratıcı Drama yöntemi ise bazı derslerde konunun okutulup ezberlenmesi ile yetinmeyip öğrencinin canlandırarak yaşadığı, hissettiği, anladığı sonra da soluğu kütüphanede alıp konunun teknik ve bilimsel yönlerini hiçbir zorlama olmaksızın kendi kendine araştırdığı bir yöntemdir.

Sayın Çiğdem Odabaşı’nın yaptığı atölye çalışmasında, öğrenciler kitapta geçen karakterleri canlandırmaktan yine içeriğe yönelik sessiz sinema oyunu oynamaktan, kitaba farklı açıdan bakabilme ve yorumlayabilme etkinliklerine katılmaktan son derece keyif aldı.