KÜLTÜR VE SANATLARI TANIYORUZ “AFRİKA SANATI”

Görsel Sanatlar ve Müzik zümresi öğretmenlerinin bu yıl başlattıkları “Çok Kültürlü Sanat Eğitimi” adlı ortak projenin “Afrika Sanatı” adlı ilk etkinliği gerçekleştirildi.

Proje Görsel Sanatlar ve Müzik derslerinde 4. sınıf öğrencilerine; Afrika ülkelerinin kültür ve sanatının, görseller ve dinletiler eşliğinde öğretilmesiyle başladı. Afrika kültürün önemli ögelerinden olan “Afrika Davulu” yapmanın yanında “Afrika Müziği” eşliğinde yapılan danslara ve Afrika’yı çağrıştıran sahne dekoruna kadar birçok etkinlik, öğrenciler tarafından bizzat yapılarak sahnelenme aşamasına gelindi.

“Afrika Sanatı” adlı bu etkinlik, İsmail Uzun Kültür salonumuzda değişik öğrenci gruplarına gün boyunca sahnelendi ve büyük alkışlar aldı.

Öğrencilerimiz yıl boyunca, bu proje kapsamında birçok farklı kültürü tanımaya ve sahnelemeye devam edeceklerdir.