ALMANCA YARIŞMADA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI

10. sınıf öğrencimiz Deniz Ece Deliağa; Goethe Enstitüsü /İzmir’in organize ettiği, Almanya Eğitim ve Kariyer Fuarı adlı yarışmada birinci oldu ve ödül kazandı.

Türkiye çapında 700 öğrencinin; bilgisayar üzerinden sanal ortamda dahil olduğu bu yarışmaya, ikinci yabancı dili Almanca olan 10.sınıf öğrencilerimiz de bilgisayar dersliklerinden katıldı. Katılımcılar yarışma kuralı gereği; 12 Alman üniversitesi, Alman Akademik Değişim Servisi ve 4 büyük Türk -Alman şirketleri yetkilileriyle Almanca canlı chat yapıp, Almanya’da üniversite eğitimi konusunda bilgilendi.  Daha sonra da yarışma sorularını, Almanca dil becerilerini kullanarak cevaplandırdı.

Yarışma sonunda Deniz Ece Deliağa; birinci olarak Goethe Enstitüsünün Almanya’da düzenlediği “Üç haftalık yaz dil eğitim kampına ücretsiz katılım hakkı” kazandı. Deniz Ece bu mutluluğunu idareci ve öğretmenleriyle paylaştı.